Weerbaarheidstraining voor kinderen

Heeft jouw kind moeite om voor zichzelf op te komen? Vaak ligt de oorzaak in het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van je kind die ervoor zorgen dat je kind naar de achtergrond verdwijnt. Weerbaarheid is echter essentieel om ervoor te zorgen dat je kind zich kan weren tegen machtsmisbruik of geweldservaringen. Bovendien draagt weerbaarheid bij aan het vinden van goede sociale contacten en is het bepalend voor het plekje in de samenleving dat je kind verovert.

Wat doen wij om de weerbaarheid te verhogen?

Door een aantal leuke, simpele tips en oefeningen kan BIKKELkids je kind helpen om z’n gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde op te bouwen. Je kind mag er zijn, dat moet hij/zij alleen nog ‘even’  ontdekken. Wanneer je kind daarachter is, gaat er een wereld open.

Bij BIKKELkids bestaat de mogelijkheid om in groepsverband, zodat kinderen van elkaar kunnen leren, of individueel een training te krijgen om zichzelf weerbaarder te maken. Deze oefeningen zijn vaak leuk voor kinderen omdat de opdrachten creatief en actief zijn. Een weerbaarheidstraining is een kortdurende training waarbij je kind z’n eigen krachten leert ontdekken en die durft uit te spreken.

Inschrijven